Sekalaisia kuvia vuosien varrelta

Kuvien luvaton lainaaminen on kielletty. Näitä kuvia en myöskään pääsääntöisesti voi kaupallisesti hyödyntää. Katsoa siis saa muttei koskea ! Kuvia klikkaamalla ne avautvat suurempina lightbox-ikkunaan.
Pyhäselkä oli hiukan myrskyinen kun tätä hääparia kuvasin. Heidän liittonsa on varmaan soljunut seesteisemmin; niin hienosti heillä tuntui häissä "synkkaavan".Vaatiihan uhreja sorsanmetsästyskin saati sitten (melkein ) oikea sota !

Uskokaa tai älkää mutta tämä kuva on otettu Liperissä Tuomelan pelloilta v. 2010. Tässä kuvassa on korkeintaa puolet mitä kuvattavissa olisi ollut ( samankokoinen näkymä olisi ollut tästä kuvasta oikealle päin kuvattessa ). Ihmismäärä oli valtava. Kävelin Suviseurojen alueen läpi ja ihmettelin kaikkialla olevaa siisteyttä väkimäästä huolimatta. Samoin ruoka- ja kahvipaikoilla ei ollut mistään tungoksesta tietoakaan.
Ensimmäistäkään tyhjää oluttölkkiä ei näkynyt missään ! Ei roskia tuulen vietävänä.
Hatunnostoni järjestelyistä ; milloinkahan Ilosaarirokissa näinikkäästi ...
Malli ( Johanna von Hertzen ) taitaa tuskailla kuvaajien tussarointia studiossa.

Jonna on pukeutunut pirtsakkaan kesämekkoon.Laululavaa olin menossa kuvaamaan mutta kun viehättävä Terhi Tavi sipsutteli malliksi niin vähemmästäkin miespolo innostuu...On kevät ja Laura feresiasussaan ( feresi= karjalaisen kansannaisen perinteinen arkiasu. Nykyään varsin kallis juhlavaate ).

Lapset ovat upeita kuvattavia; jos kuvaajan hommat ei ala luistaa niin he kävelevät studiosta ulos lelunsa kera. Siinä ei ontot makeilut kuvaajan tahalta auta mitään. Tämä kuvan neito viihtyi kuvattavana erinomaisesti ja kuvia eri tilanteista syntyi varmaan lähes sata kappaletta.

Jonna joogaa lootusasennossa.

Anjuska kokeilee varpaillaan veden lämpötilaa.


Rätkäytän tämän kuvan esille osoittakseni, että kyllä sitä miljöössäkin ja aidossa tilanteessa on tullut kuvattua.

Tämän kauniin mallin kuvasin nojaamassa studiojalustaan Jussi Aallon studiolla Helsingissä. Jussi yritti viikonlopun sessiossa opettaa meikän "umpiluuhun" studiokuvauksen niksejä. En osaa sanoa, onko hän tähän kuvaan miten tyytyväinen. Ei kysytä , niin ei tule paha mieli ...

Kaunis oppilas rumassa pulpetissa (ei tosin kuvaajaakaan ole menty liialla kauneudella pilaamaan ).

Haa ! Peililasit paljastavat armotta : katselee pilkkiviä miehiä "sillä silmällä".
Istuu vanhanaikaisessa pulpetissa.

KuvatekstiVoimakas nainen kantaa puuta.Eksoottinen vatsatanssija Rääkkylän suviyössä. Meikä oli ainut , jolla oli tilaisuudessa kuvauslupa. Olipas kerrankin työrauha ja tuloskin on ( ainakin omasta mielestäni ) onnistunut.


Malli Carita esittää kohtalokasta naista. Sitä hän varmaan onkin. Onneksi meikällä ikä ja ulkonäkö suojelee ...
Anjuska on kerännyt metsästä vaahteran lehtiä.


Sänkipellolle on joutunut töihin malli Reija.

Kuvateksti

Ei, kuvaaja ei ole ehdotellut kuvan naiselle säädyttömyyksiä vaan hän poseeraa "kovisnaisena" leikkiaseen kanssa.
Laura venyttelee kissamaisesti vuoteessa.Nainen ihailee syksyistä, tyyntä järvimaisemaa. Kuva Matti Kuivalainen

Malli Laura K. lämmittelee takkatulen, huovan ja kuumien juomien avulla. Tai ainakin sellainen illuusio pyrittiin kuvauksissa luomaan.


Johanna tummissa tunnelmissa studiokuvauksissa.

Nuori puutarhuri esittelee syksyn satoa. Kuva Matti Kuivalainen

Kuvateksti
Nainen aikoo mennä uimaan.Enkelin lento on sakannut ja siksi istuu hän nyt tukevasti kivellä ja siunailee... Siivekäs malli on nimeltään Suvi L.